"Сокіл" ("Джура") - гра сміливих, рішучих, вольових!

«Сокіл» («Джура») – гра сміливих, рішучих, вольових!

Ніщо не навчає дітей краще, ніж командна гра, яка дає змогу проявити свої здібності. Унікальна гра «Сокіл» («Джура»), яка створювалася упродовж багатьох років та традиційно щороку проводиться в Україні, виховує козаків, справжніх патріотів власної держави, долучає молодь до козацько-лицарського виховання.

Дитячо-юнацька військово-патріотична гра "Сокіл" (Джура") є частиною інструментарію, яким можна привернути увагу молоді до проблем становлення нашої державності, відновлення та збереження історичних надбань народу, формуванню у дітей високого сенсу життя, самовідданого служіння Батьківщині.

З 10 по 14 травня у мальовничому селі Головач Полтавського району відбувся ІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), де в козацьке коло зібралися 30 кращих роїв Полтавщини. Честь Шишацького району захищав рій «Добротворці» опорного закладу «Яреськівська ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Ф.П.Борідька», який повернувся додому бронзовим призером, зайнявши третю сходинку обласного пʼєдесталу. Юні джури своєю перемогою ще раз засвідчили, що молодь готова до захисту і розбудови своєї держави, до збереження і примноження слави наших предків, які завжди бачили Україну самостійною, незалежною, самодостатньою.

Цього року до складу рою уввійшли такі джури: Панченко Єлизавета (ройова), Василенко Ліана, Куценко Денис, Товма Віталій, Демчик Вячеслав, Молошний Іван, Чорний Олександр, Камінський Владислав та виховники Аксельрод Ніна, Родінка Світлана, Сасник Сергій.
Учасники гри змагалися на етапах: «Впоряд» (стройова підготовка), «Рятівник» (надання першої медичної допомоги), «Смуга перешкод» (пішохідний туризм), гра «Відун» (інтелектуальні змагання з історії України, козацької доби та сучасних Збройних сил України), комплексна гра «Пластун», що передбачала орієнтування на місцевості та виконання завдань про козацькі памʼятки на Полтавщині. Звітували про виконане «Добре діло», мали змогу показати силу у конкурсі «Перетягування линви» та артистичні здібностіу мистецькому звіті «Слава героям!». Крім того, в цьому році вперше учасники проживали у власних наметових містечках (біваках) і за результатами конкурсу наше таборування увійшло в пʼятірку кращих із 30-ти роїв.

Ці змагання продемонстрували згуртованість учасників, уміння діяти командно. Дуже важливим моментом під час проведення гри є формування почуття відповідальності за своїх побратимів, обов'язок прийти на допомогу, захистити у потрібний момент, знайти вихід з ситуації. У даній грі суперництво між роями не переходить за межі здорової конкуренції.

Звичайно, ми б не досягли такого успіху без сторонньої допомоги. Тому, адміністрація школи висловлює подяку Шишацькій райдержадміністрації, Шишацькій районній раді, відділу освіти, молоді, спорту та культури, козакам яреськівської сотні та Яреськівській сільській раді за надану підтримку задля повноцінної участі команди в цьому заході.

Відверті, чесні, впевнені у власних силах «Добротворці» повернулися додому з Кубком призерів. Знай наших!

Світлана Родінка, виховник рою «Добротворці»

ОЗ «Яреськівська ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Ф.П.Борідька»

Кiлькiсть переглядiв: 348

Дата останньої зміни 23 Квітня 2024

Фотогалерея